Detta har jag gjort och detta ska göras!

 Hej! 
Jag tänkte berätta lite mer grundläggande vad jag har gjort och vad som egentligen behöver göras för det är väldigt mycket som skall fixas innan resan. Det är nu lite mindre än två månader tills jag åker iväg. Eftersom jag ska åka både till Kenya och till London + har uppgifter i skolan att göra så har jag väldigt lite tid för annat just nu. MEN jag tycker det är väldigt roligt ändå eftersom jag gillar att fixa och boka resor! Jag har fullt upp med andra ord. Det som är väldigt jobbigt just nu är att vi får väldigt dålig information av skolan och får göra allt själva, vilket är svårt då det är saker man aldrig gjort förr. Jag är så sjukt tacksam att jag har vänner som gjort detta innan och kan därför få hjälp av dem annars hade jag nog gråtit just nu för det är väldigt jobbigt att få så dålig information och försöka lösa allt själv. Jag kommer alltså åka som ensam förskollärare med två tjejer som studerar på fritidshem, en som studerar F-3 lärare och en till tjej från Linköping som studerar till gymnasielärare. 
 
Vad har jag gjort? 
  • Jag har skickat in en ansökan till LIU där jag fick fylla i en ansökan på internet eftersom jag även sökte utlandsstudier. I ansökan fick jag skicka in Motiveringsbrev och ett intyg av förtroendeuppdrag/engagemang som jag gjort på LIU. 
- Instruktioner för motiveringsbrevet:
I brevet ska du motivera de val du har gjort, dvs varför vill du åka till de partneruniversitet som du anger i intresseanmälan? Vad erbjuder de som är intressant för dig och vad vill du uppnå? Följande bör beröras i ditt brev: - På vilket språk avser du studera och erbjuder universitetet tillräckligt med intressanta kurser på detta språk? - Ge exempel på några kurser som du skulle vilja läsa vid partneruniversitetet .(Det behöver inte vara de som du sedan de facto läser under utbytet.) - På vilken nivå (grundläggande eller avancerad) vill du läsa kurser på? (Grundläggande = kandidatnivå och avancerad = mastersnivå). Har partneruniversitetet kurser på denna nivå? - Avser du att tillgodoräkna dina kurser utomlands i ditt program och/eller examen?
- Jag fick alltså sitta och leta kurser med hjälp från min programansvarig på programmet.
- sedan fick jag motivera ALLA mina val, alla Universitet och ALLA länder jag sökte. Jag sökte sommarkurserna Kenya och Indien och valde sedan Kenya eftersom jag vill gärna dit efter att ha hört mina vänner prata om det (dem åkte förra året).
- Brevet om förtroendeuppdraget/engagemanf vid LIU fick jag från min ordförande i NAFFI (jag sitter i styrelsen för skolans indrottsförening där jag har hand om all PR och INFORMATION).
  • Sedan fick jag svar att jag blivit antagen till SOMMARKURSEN. 
  • Jag gick på en introduktion vilket gjorde mig mer intresserad och fick mig att betsämma mig för att åka. 
  • Jag har bokat en biljett till KENYA!!!! 
  • Jag har vaccinerat mig för hjärnhinneinflammation (klämde sönder Pernillas hand men det gjorde inget).
Vad finns då kvar att göra? Jo jag ska: 
         Kenya:  
  • Söka stipendium från Kommunen och andra organisationer som kan tänkas hjälpa till.
  • Skriva Stipendiebrev och motivera varför just jag ska bli utvald (VÄLIDGT SVÅRT!) 
    - Här är det massa blanketter man behöver fylla i, papper att skriva ut osv. 
  • Hitta Stipendier som är relevanta för min utbildning och för mitt endamål. (väldigt tacksam för facebook, då jag fick många tips och idéer)
  • Söka CSN för en sommarkurs + merkostnadslån för Vaccinationer och flygresa. (kommer fortfarande ha en hyra här i Norrköping). (Ingen aning om hur jag skall göra, det kommer en kompis hjälpa mig med)
  • Ta tre Sprutor till. Två för hepatit A+B och en för Gula febern + fixa malaria tabletter.
  • Fixa intyg för Vaccinationer så jag kan få CSN för detta. 
  • Visum
  • Andra uppgifter i skolan bl.a en B-Uppsats.
Samtidigt som jag har fullt upp med skolan och Kenya så måste jag även hålla mig uppdaterad om min praktikplats i London. Där fick jag först Ta kontakt med Svenska skolan i London och fråga om jag fick komma på praktik hos dem, då LIU inte har ett samarbetsavtal med dem. MEN jag fick komma! Därefter skrev jag en ansökan med ett till motivationsbrev, intyg om engagemang och referenser. Jag fick även maila fram och tillbaka med min programansvarige och Hon som har hand om utresande studenter i 2 VECKOR för att få ett svar om jag blivit godkänd eller ej, vilket var väldigt dåligt då jag och många andra fick svar som ta kontakt men den o den o den. TILLSLUT fick jag ett godkännande och kunde maila tillbaka till min nya handledare i London att jag blivit godkänd. Nu har jag bara lite saker kvar att göra samtidigt som jag går i skolan, jobbar och håller på med min resa till Kenya som sagt det är mycket att göra. 
        Innan London Behöver jag:
  • Söka stipendium och bidrag - pågående
  • Hitta boende - Vilande men borde nog börja så snart alla bitar med kenya är DONE. 
  • Söka flyg - väntar jag lite med, brukar finnas.
  • Kontakta min handledare - Lite då och då. 
  • Spara pengar!!!! 
  • Planera mina uppgifter för min VFU (Verksamhetsförlagd Utbildning med andra ord Praktik)
    - Detta blir dock ett senare projekt i höst. 
Jag tror inte det var något mer att göra faktiskt, finns säkert så mycket mer men då får ni reda på det efter hand. Det kan kanske inte ser ut som att det är så mycket MEN det ligger mycket tid bakom eftersom MYCKET är oklart från skolans håll mm. Jag kommer skriva en liten ''Guide'' för alla områden så det blir lättare för andra studenter och kompisar att söka och på så sätt kommer ha lättare för att komma iväg för
ATT RESA ÄR KUL!!!!! Om ni vill att jag ska lägga ut instruktioner eller motivations brev av olika slag så säg gärna till så löser vi det. Jag kommer iallafall försöka skriva så utförligt som möjlig hur jag har gjort med allt. Har hängt med Kakan hela dagen idag och vi har tränat och lite annat smått men nu ska jag nog sova och tagga till gymmet imon. 
 
Sov Gott! Over and out!